Witam
Małe pytanko do Was kochani. Interesuje mnie wymiana oryginalnych głośników w octavii 2 na gwarancji. Czy orientujecie się jakie głośniki będą pasowały do tych dziurek w drzwiach? Chciałbym mieć lepszy bass z audio a te oryginalne grają tak sobie. Jakie fajne głośniczki polecacie i co z gwarancją mogą się doczepić?
Pozdrawiam
Mogą się doczepić, bo wymiana wymaga ingerencji w drzwi.
Inna sprawa, czy faktycznie się zorientują - dopóki nie będą musieli ściągać tapicerki drzwi, to mogą nawet nie mieć pojęcia.
Ja miałem tak z ASO Seata, które za montaż głośników chciało 1100zł i powiedzieli, że nie mogę tego robić sam, bo stracę gwarancję. Oczywiście nie posłuchałem, zamontowałem, auto wymagało wizyty w ASO i nawet mając specyfikację auta, z której wynikało, że nie było głośników, nie zorientowali się. Ba! Podczas naprawy nawet sobie głośniej radia słuchali.
Dzięki Chris11.
A czy ktoś już to robił w swojej octavii? A jak tak to jakie głośniki polecacie? Nie chcę się bawić w żadne tuby, wystarczą jakiś dobre głośniczki żeby ten bass jako tako było słychać
Pozdrawiam
wazne tez czy masz seryjne radio czy cos lepszego........ jesli seryjne radio, to nawet jak wsadzisz porzadne glosniki o duzej mocy to radio nie wydoli i beda jeszcze gorzej graly niz slabsze.
Mi tez chodzi po glowie wytlumienie drzwi przednich i wymiana glosnikow przednich,ale poki co auto na gwarancji i troche boje sie ingerowac.Bo to co dala Skoda to bardzo slabo gra.
siedem50, bardzo... Trzeba zmienić całe boczki na takie jak na fotce ( Sound system ) + dołożenie ori głośnika z SS lub "zamiennika" ( inny będzie trudno zamontować ) + dołożenie ori wzmaka ( SS ma aktywny podział pasma ) + dołożenie wiązki lub wymiana całego kpl. głośników na 3-way. Generalnie w tej konfiguracji szkoda zabawy...
Nexus6, kowal 2002, dzięki za odpowiedź.
Mam plan na trochę modyfikacji kwestii dźwięku w aucie, ale nie planuję tak zaawansowanych modów jak ty Nexus6,
A głośniki przy nerkach nie są wymarzonym rozwiązaniem.. :evil:
Był Golf IV 1.9 TDI ASV, była Astra III 1.3 CDTI , jest Octavia II FL Combi 2.0 TDI CFHC
jest CrossTouran 2.0 TDI BMN
I co wymieniłeś te głośniki?
Mozesz podać jakie są średnice i mocowania głośników na tył?
Czy skoda montowała głośniki w każdej octavi z tyłu?
czy swing obsługuje głośniki przednie i tylne tak samo czy da się zmienić bardziej na przód lub bardziej na tył?
Komentarz